24 aug 2020 - Brussels Lisaboa Houbrechts

Afgelopen academiejaar beten de studenten van Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, School of Arts|KASK Gent, LUCA School of Arts Leuven, RITCS School of Arts Brussel zich vast in het werk van de oude Grieken. KVS nodigde Lisaboa Houbrechts uit om zich met hen over Johan Boonens nieuw uitgegeven vertaling van Antigone te buigen. Op slechts vier middagen bokste ze – met muzikale ondersteuning van Jérôme Bertier – een integrale lezing in elkaar die ze nu hernemen voor Love at first Sight #5.

In Antigone, het moederstuk van verzet, weigert een jonge vrouw het bevel van Kreon, koning van Thebe, op te volgen. Ze besluit haar broer te begraven en pleegt vervolgens zelfmoord.

Lisaboa Houbrechts: “Deze lezing heeft geen enkele pretentie. Antigone is een van de meest beroemde personages uit onze theatergeschiedenis. Het stuk wordt telkens herkneed en naar een nieuwe locatie of tijd gebracht, maar wat is de oorspronkelijke context waarin dit personage werd geboren? Kunnen we met een minimum aan middelen het volledige verhaal vertellen op een beeldend en muzikaal schetsmatige wijze? Het koor, de burgers, nemen weer de centrale positie in. Ze bezingen de morele crisis waarin ze zijn verzeild geraakt.”

met Marios Bellas, Soraya Van Welsenis, Berte Kilozo, Pepijn Huysman, Ruben Eelen, Jarne Van Loon, Georgy Chtchevaev, Ellen Sterckx, Femke Vandersteen e.a.

Tickets via loveatfirstsight.be

← Ga terug