De krekel wordt op een morgen wakker met een vreemd gevoel in zijn hoofd. Het is een zwaar, onwrikbaar gevoel, dat niet meer weg wil gaan. Hij weet niet precies wat het is, maar de mier maakt hem duidelijk dat hij geplaagd wordt door somberheid.
De genezing van de krekel van Toon Tellegen werd in 2000 bekroond met een Gouden Uil en dat is slechts één van de vele onderscheidingen die Tellegen voor zijn werk al mocht ontvangen. De dierenverhalen met onder andere de krekel, de mier, de eekhoorn en de olifant in de hoofdrol vormen een belangrijk onderdeel van het oeuvre van de auteur. Hij schreef er nog veel meer, stuk voor stuk poëtische en filosofische allegorieën die zowel door jong als oud gelezen worden. Toon Tellegen is een graag geziene auteur in Toneelhuis. In Toneelhuis waren eerder Het vertrek van de mier, Middenin de nacht, SWCHWRM en 313. Misschien wisten zij alles te zien.
Ter gelegenheid van de laatste Radio Toneelhuis uitzending nodigde Guy Cassiers naast Toneelhuismakers en -acteurs ook een delegatie medewerkers uit om verschillende dierenrollen voor hun rekening te nemen. Van costumière tot productieleider, van ticketcoördinator tot publiekswerker, van hoofd planning tot personeelsverantwoordelijke, van suppoost tot gebouwenbeheerder, allen kropen ze in de huid van een dier uit het grote dierenbos!
← Ga terug